Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016




ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔAΣΚΑΛΩΝ &
ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ
______________________

Ταχ. Δ/νση: ΤΕΡΜΑ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ
Τηλ. – FAX: 2622023139
email: sdnamaliadas@gmail.com

Αμαλιάδα        13  11 – 2015

Αριθμ. Ενημ.:    4


ΠΡΟΣ :

Τα μέλη του Συλλόγου

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ – 4
« ΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ»

Συναδέλφισσες, –οι

Το ΔΣ του Συλλόγου μας εκφράζει την πλήρη αντίθεση του στην τροπολογία που ψηφίστηκε στη βουλή σχετικά με τον τρόπο συγκρότησης των Υπηρεσιακών Συμβουλίων Πρωτοβάθμιας (ΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ και ΚΥΣΠΕ) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ( ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ και ΚΥΣΔΕ), η οποία κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων από την Κυβέρνηση. Με αυτήν παύεται, ένα χρόνο πριν τη λήξη της και χωρίς να υπάρχουν ενδείξεις για τυχόν παρατυπίες, η θητεία των διορισμένων μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων, τα οποία θα συγκροτηθούν εκ νέου στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Σύμφωνα με την τροπολογία, ο κάθε Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης θα μπορεί να επιλέξει όποιον συνάδελφο εκπαιδευτικό επιθυμεί για τις δύο θέσεις των διορισμένων μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων, με μοναδικό προσόν να έχει τουλάχιστον δεκαπενταετή εκπαιδευτική προϋπηρεσία. Και καλούνται ποιοι να επιλέξουν; Εκείνοι οι Περιφερειακοί Διευθυντές που μετά από μία παντελώς διαβλητή και με απολύτως στενά κομματικά κριτήρια διαδικασία τοποθετήθηκαν στις θέσεις  που κατέχουν την άνοιξη του 2015. Αυτό και μόνο μας προϊδεάζει  τόσο για τον τρόπο, όσο και για τα κριτήρια επιλογής των διορισμένων μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων στο εγγύς μέλλον.
Είναι τραγικό, την ώρα που τα κενά στις σχολικές μονάδες της χώρας είναι πολλές χιλιάδες με υπαιτιότητα του Υπουργείου Παιδείας, εκείνο να ασχολείται με το πώς θα ΄΄αλώσουν΄΄ τις εκπαιδευτικές διοικητικές θέσεις φίλοι και ημέτεροι.
Δεσμευόμαστε ότι θα αγωνιστούμε για να επικρατεί η διαφάνεια και η νομιμότητα, τόσο στον τρόπο συγκρότησης, όσο και στη λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων με τη θεσμοθέτηση τρίτου αιρετού στα Υπηρεσιακά Συμβούλια και του τέταρτου μέλους ως εκπρόσωπου των ΔΣ του νομού μας, μιας και μόνο έτσι θα μπορέσει να κυριαρχήσει το αίσθημα δικαιοσύνης μέσα στην εκπαιδευτική κοινότητα. Οραματιζόμαστε υπηρεσιακά συμβούλια, που θα βάζουν στην άκρη τις κομματικέ αγκυλώσεις και τις κομματικές δεσμεύσεις.
  ΓΙΑ  ΤΟ  Δ. Σ.      

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

              ΝΤΟΥΜΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ                                    ΚΑΠΟΛΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου