Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016




ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔAΣΚΑΛΩΝ &
ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ
______________________

Ταχ. Δ/νση: ΤΕΡΜΑ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ
Τηλ. – FAX: 2622023139
email: sdnamaliadas@gmail.com

Αμαλιάδα        27–  1 – 2016

Αριθμ. Ενημ.:    16


ΠΡΟΣ :

Τα μέλη του Συλλόγου
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ – 16


« Επιλογές Διευθυντών Εκπαίδευσης με κομματική επέλαση… »

Συναδέλφισσες, –οι

            Η διαδικασία επιλογής νέων Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ολοκληρώνεται μέσα στην εβδομάδα με την εξέταση των ενστάσεων, την υποβολή των τελικών πινάκων και την απόφαση τοποθέτησης από τον Υπουργό Παιδείας.
            «Ψίθυροι», «απρόοπτα», «παρατράγουδα», «ανατροπές» με βαθμολογίες που κινούνταν μεταξύ της «χειρουργικής ακρίβειας» και της «κατακρεούργησης» σημάδεψαν αυτή τη διαδικασία.
Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας καθώς και τα «μετρήσιμα» προσόντα, αποδείχτηκαν, σε ορισμένες περιπτώσεις, πολύ λίγα για να προσπεράσουν το βασικό κριτήριο της κομματικής πιστοποίησης, προέλευσης, καταγωγής ή ακόμα και συμπάθειας των υποψηφίων για τις θέσεις των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που αποτυπώθηκε στις βαθμολογίες των συνεντεύξεων.                                                                                                        Αποδεικνύεται πως η επιλογή Διευθυντών Εκπαίδευσης είναι, δυστυχώς, το πιο πρόσφατο επεισόδιο του «κακογυρισμένου σίριαλ» με τίτλο «Επιλογές Στελεχών Εκπαίδευσης και Συγκρότηση Υπηρεσιακών Συμβουλίων με κυβέρνηση Αριστεράς»! Μια απλή ανάγνωση των πινάκων με τις βαθμολογίες των συνεντεύξεων των υποψηφίων Διευθυντών Εκπαίδευσης αρκεί, για να αντιληφθεί κάποιος, πως η σκληρή παραταξιακή λογική και η κομματική σκοπιμότητα τέθηκαν και πάλι πάνω από το συμφέρον της δημόσιας εκπαίδευσης. Με τέτοιες βαθμολογίες στις συνεντεύξεις (7, 8, 9) οι μόνοι που δικαιούνται να πανηγυρίζουν είναι οι αρνητές της αξιοκρατίας.

Αποτέλεσμα όλων αυτών των αλλαγών είναι τα «παρατράγουδα» που σημάδεψαν την επιλογή των νέων Διευθυντών Εκπαίδευσης με την συνέντευξη να έχει καθοριστικό ρόλο και σε πολλές περιπτώσεις «ανατροπών» όπως για παράδειγμα σε Θεσσαλονίκη, Αρκαδία, Αχαΐα, Κορινθία, Αττική, Λακωνία κλπ.
Είμαστε βέβαιοι ότι την ίδια «πεπατημένη» με τη γνωστή κομματική «κοπτοραπτική» θα ακολουθήσει η κυβέρνηση της Αριστεράς και στις επιλογές Σχολικών Συμβούλων αν και όποτε αυτές γίνουν.
Η σκληρή παραταξιακή λογική και ο κομματισμός στην εκπαιδευτική ιεραρχία καλά κρατούν.
Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αμαλιάδας καταγγέλλει την όλη διαδικασία που αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς, που, υποτίθεται,  ευαγγελίζονταν ένα διαφορετικό ήθος και πρέσβευε την αξιοκρατία δεν είχε ποτέ σκοπό να εφαρμόσει ένα αξιοκρατικό σύστημα επιλογής στελεχών.                             Δεν επεδίωξε τη δημιουργία ενός θεσμικού πλαισίου, κοινώς  αποδεκτού, το οποίο θα βασίζεται στην αξιοκρατία, στην ισονομία και στην πλήρη διαφάνεια, γιατί ο μοναδικός σκοπός της ήταν ο ασφυκτικός – κομματικός έλεγχος της διοικητικής ιεραρχίας στην εκπαίδευση.
Η κυβέρνηση παλινωδεί στις επιλογές των «εργαλείων» που κάθε φορά χρησιμοποιεί για να πετύχει το στόχο της αλλά κάθε φορά καταφέρνει να δώσει το στίγμα της…
Τελικά η ουσία είναι ότι «Για πολλοστή φορά κομματισμός... για πρώτη φορά  όμως τέτοια κοροϊδία!»

 ΓΙΑ  ΤΟ  Δ. Σ.



Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


                  ΝΤΟΥΜΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ                                ΚΑΠΟΛΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου