Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015



Συνάντηση του Δ.Σ. του συλλόγου μας με τις νηπιαγωγούς και τις Προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Αμαλιάδας κάλεσε τις συναδέλφισσες νηπιαγωγούς και προϊσταμένες των  Νηπιαγωγείων της περιοχής μας σε συνάντηση ενημέρωσης και συζήτησης για την κατάσταση που επικρατεί στα νηπιαγωγεία μας σχετικά με τη λειτουργία τους ( τμήματα, αριθμός νηπίων, φοίτηση, ελλείψεις κ.λ.π.) την Τρίτη  29 Σεπτεμβρίου 2015 στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδας.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν και απαιτήθηκαν λύσεις για τα προβλήματα που παρουσιάζονται στα Νηπιαγωγεία. Πιο συγκεκριμένα τα θέματα που συζητήθηκαν αναφέρονται στα εξής:
1)      Ίδρυση περισσότερων ολοήμερων νηπιαγωγείων με κατάλληλες κτιριακές υποδομές για όλα τα παιδιά ηλικίας 4-6 ετών, που να ανταποκρίνονται στις βιολογικές και παιδαγωγικές ανάγκες της ηλικίας αυτής.
2)       Μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα.
3)      Μείωση διδακτικού ωραρίου των προϊσταμένων ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας.
4)      Άμεση μεταστέγαση του 5ου Νηπιαγωγείου Αμαλιάδας, το οποίο στεγάζεται σε ακατάλληλο χώρο.
5)      Να γίνουν τροποποιήσεις στο Π.Δ. 200/1998 σύμφωνες με το χαρακτήρα της υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, στις οποίες να καθορίζονται με ακρίβεια θέματα σχετικά με τη φοίτηση των νηπίων, τις ενέργειες που πρέπει να γίνονται σε περίπτωση που αυτή είναι ελλιπής, τη βεβαίωση φοίτησης κ.ά.
6)      Στελέχωση των Νηπιαγωγείων με μόνιμους διορισμούς Νηπιαγωγών που θα εργάζονται με νομικά κατοχυρωμένο ωράριο και με καθήκοντα που θα αφορούν άμεσα στην εκπαιδευτική πράξη.
7)      Η ανάγκη γενναίας χρηματοδότησης για το Δημόσιο Νηπιαγωγείο έτσι ώστε να διασφαλιστεί ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας του.
8)      Να οριστεί ο αριθμός παιδιών ξεχωριστά για κάθε τμήμα Νηπιαγωγείου με βάση τις ιδιαιτερότητες του (ειδικές ανάγκες, αλλοδαποί, Ρομά κλπ) και με βάση τα κριτήρια του ΟΣΚ για τον χώρο σε τετραγωνικά μέτρα που πρέπει να αντιστοιχεί σε κάθε παιδί. Αυτό να γίνει με ευθύνη, συνεργασία και δέσμευση του Συλλόγου Διδασκόντων, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε, της Σχολικού Συμβούλου και της Διοίκησης.
Τέλος αποφασίστηκε τα μέλη του Δ.Σ. να μεταφέρουν τα αιτήματα των Νηπιαγωγών στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, καθώς και στη Δημοτική Αρχή ώστε να αναδείξουν τα προβλήματα και να διεκδικήσουν την επίλυσή τους.
Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά και θα μας βρει ενωμένους , με αποφασιστικότητα στους κοινούς αγώνες για την παιδεία που ονειρευόμαστε.
Καλή σχολική χρονιά και καλή δύναμη σε όλους!
ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου