Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
 Το δημόσιο σχολείο για άλλη μια χρονιά πληρώνει σκληρά την συνεχιζόμενη εφαρμογή μνημονιακών πολιτικών που στο επίπεδο του ανθρώπινου δυναμικού σημαδεύεται με μηδενικούς διορισμούς σε συνδυασμό με τις συνταξιοδοτήσεις των προηγούμενων ετών και δημιουργεί συνεχώς ελλείμματα προσωπικού. Έτσι και φέτος τα σχολεία ξεκινούν με χιλιάδες εκπαιδευτικά κενά και είναι άγνωστο αν θα μπορέσουν να καλυφθούν με την «εύκολη» λύση των αναπληρωτών που ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι αιτήσεις τους. Η κατάσταση που θα κληθούν ν’ αντιμετωπίσουν εκπαιδευτικοί και μαθητές θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη.
  Ζητάμε από το υπουργείο μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και να τρέξουν άμεσα οι διαδικασίες αιτήσεων και προσλήψεων αναπληρωτών για να μην αντικρίσουν οι μαθητές μας σχολεία χωρίς δασκάλους. Επίσης ζητάμε να στελεχωθούν οι δομές της ειδικής αγωγής προκειμένου να ανταποκριθούν στις ανάγκες των μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
  Απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα καλούμε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, αλλά και τους γονείς σε εγρήγορση για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου που δικαιούνται τα παιδιά μας.


Το Δ.Σ. του Συλλόγου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου